kahvikuppipromo_kariruuska.jpeg

Sananen Katariinasta

Katariina Henttonen (s. 1990, Jyväskylä) on jyväskyläläinen  muusikko, tuleva musiikkitieteilijä, toimittaja ja sisällöntuottaja. Taiteilijanimi Katariina Ruska tulee tyttönimestä Ruuska ja lempivuodenajasta. 

Minussa on useampi puoli. Löytyy luova runoilija ja kirkasääninen trubaduuri, tarinannälkäinen toimittaja ja asiantunteva tutkijanalku sekä rautainen markkinointisisällön takoja. Kaikkia näitä kuitenkin yhdistävät kirjoittaminen ja tarinat. 
 

Palo kertoa ja kirjoittaa on ollut läsnä jo siitä asti, kun osasin kynää käyttää. Kynästä onkin vuosien varrella tullut monipuolisesti juttuja, markkinointitekstejä, proosaa, kässäreitä, runoja, lyriikoita ja biisejä.

 

Halu laulaa, soittaa ja tarinoida musiikin kielellä on ollut minussa sisäänrakennettuna siitä hetkestä, kun opin pitämään ääntä. Pohjaton kiinnostus erilaisia asioita on tehnyt minusta moniosaajan. Soitan oman ääneni lisäksi kitaraa, harmonikkaa ja koskettimia ja keskityn opinnoissani kulttuuriseen musiikintutkimukseen sekä monimediaisuuteen. 

Improvisaatio on minulle yksi läheinen tapa toimia niin musassa, työtilanteissa kuin  arkielämässäkin - ja se on osoittautunut aika toimivaksi, koska tilanteet muuttuvat usein äkillisesti. 

Työelämän ulkopuolella viihdyn villasukissa sohvalla tai saappaissa

sienimetsässä. Rauhoitan villin mieleni maalaamalla akryyliväreillä.